Premiär för – Kvartersnytt!

Med start denna vecka kommer vi köra igång en blogg kring vår verksamhet här på Kulturkvarteret där vi kommer berätta lite om vad vi gör och har gjort den senaste tiden. Har ni tankar kring det vi skriver eller andra funderingar hoppas vi att ni kommenterar så vi kan svara er. Varmt välkomna att följa vår blogg!

Nu har vi precis startat i gång säsong höst 2024 här på Kulturkvarteret och det gjorde vi med en härlig Jubileumsfestival där vi firade Kulturkvarteret 10 år och Kristianstad bokfestival 25 år. I 4 soliga varma dagar bjöd vi på en bredd och spets inom musik och litteratur i en härlig blandning med totalt 30 intressanta evenemang. Vi är speciellt stolta över föreläsningen med Lars Strannegård – rektor och professor på Handelshögskolan i Stockholm – som talade om ”Konsten och kulturens betydelse för framtidens samhälle” och vi rekommenderar varmt hans sommarprat s0m du kan hitta här!

10 år firar alltså Kulturkvarteret i år och vilka år vi har haft, vi har inte räknat antal evenemang, men många otroliga live upplevelser har upplevts här i huset genom åren. Det har vi kunnat göra tack vare alla som har arbetat och arbetar här, med alla samarbetspartners, lokala arrangörer, musiker, författare, föreläsare och många många fler som varit med och skapat förutsättningarna. Nu ska vi vidareutveckla arbetet med att huset ska vara ett hus för alla och har ni någon idé hör gärna av er till oss, alla vi som jobbar här hittar ni på vår hemsida.

Nu till vår kommande vecka och vad vi har för spännande att presentera för er!

Veckan bjuder på massa härliga evenemang under 6 dagar av 7 och förutom offentliga evenemang har vi en hel del möten och konferenser för olika organisationer och företag. Café & Bistro bjuder på härliga luncher tisdag till fredag och har öppet i samband med våra evenemang. Kom och ät något eller drick något gott, eller kom och ta en kopp kaffe själv eller med dina vänner. Vi har flera sällskapsspel om man har lust att låna något så bara säg till i vår bistro så tar vi fram det vi har.

Vi kör igång måndagskvällen med konsert med The Brother Brothers från US där enäggstvillingarna David och Adam tar med oss på en resa med sitt unika sound som innehåller både fusion av folk, indiepop och americana som har trollbundit både publik och kritiker världen över.

Tisdagen bjuder vi in till en minnesresa in i Ulla Billquist  liv en ikon på 1940 och 1950-talet som vi nu får ta del av i föreställningen Någonstans i Sverige!

På onsdag drar vår fina lilla serie Helt klassiskt igång, en serie där vi möter kammarmusiken i en intimare miljö där möjlighet att ta något gott att fika eller äta finns, där vi vill att både de som älskar kammarmusik kan få njuta men även där den nyfikna och kanske lite ovana kammarmusiklyssnaren ska kunna uppleva fantastisk musik på ett mer avslappnat vis. Denna onsdag har ni möjligheten att få uppleva Duo Ventus som är Musik i Syds Ensemble in Residence i år tillsammans med den eminenta slagverkaren Johan Bridger och ni kommer få höra verk av bland andra André Jolivet, Robert Muczynski och György Ligeti.

Torsdagen inleds med frukostföreläsning med Nyfiken på! i bistron som är ett samarbete med Högskolan Kristianstad där vi denna gången får höra Lisa Källström – docent och biträdande professor i marknadsföring berätta hur ett starkt varumärke gör en plats mer attraktiv. Senare framåt kvällen bjuds vi på en härlig stand-up x 2 med den humoristiske Jonathan Unge som bland annat medverkat i ”På Spåret” och i flertal andra program både på TV och radio och enligt honom själv ska vi få uppleva följande:  

Jag ser fram emot att få möta min publik utan stödhjul. Man kan ju aldrig garantera att något blir bra, men denna gång kan jag med hundra procent lova att det i alla fall blir långt. Tidigare har jag alltid behövt komprimera mig men nu har jag fått lyxen av att kunna ägna mig åt det alla män i min ålder önskar mest av allt – nämligen att bli långrandig, säger Jonatan.”

På fredag blir det Afterwork med vår kunniga quizmästaren My Ericson som bjuder på ett härlig AW quiz med fina priser, öva upp era minnesceller och läs på så ni sätter full pott när hon ska testa våra kunskaper! 

Veckan avslutas på söndagen med en härlig eftermiddag tillsammans med Studiefrämjandets Livekarusellen där flertal unga band och soloartister kommer uppträda från närregionerna! Studiefrämjandet och vi på Kulturkvarteret har ett tätt samarbete för att ge ungdomar i Kristianstad möjlighet att spela. 

Vi ser framemot att se er alla. 😊 Ja det var nog allt för nu, på återseende!
Helen Ortman – Verksamhetschef

Gillar du också kultur och musik?

Få konserttips och senaste nytt direkt till din inkorg.
Anmäl dig till vårt nyhetsbrev här.